Monday, June 11, 2018
** ေသြးတိုးက်ေစေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ **
** ေသြးတိုးက်ေစေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ **
==================
==================
ၾကက္သြန္ျဖဴစားျခင္းေၾကာင့္ ေသြးတိုးက်ေစႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းအတိုင္းစားျခင္းျဖစ္ေစ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္စားျခင္းျဖစ္ေစ ေသြးဖိအားက်ေစႏုိင္တယ္ဆိုေပမယ့္ မခ်က္ျပဳတ္မေၾကာ္ေလွာ္ရေသးတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းကိုစားတာက ပိုထိေရာက္မႈရွိပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္လိုက္တဲ့အခါ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါတဲ့ ေသြးဖိအားက်ေစတဲ့ allicin ျဒပ္ေပါင္းဟာ ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းမွာပါ၀င္တဲ့ အာနိသင္ေလာက္ ေရာဂါအေပၚအက်ိဳးသက္ေရာက္ေစႏုိင္စြမ္းမရွိေတာ့ပါဘူး။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလွီးထားၿပီး အခ်ိန္အတန္ၾကာမွ စားတာမ်ိဳးမျပဳလုပ္သင့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴအေရာင္ညိဳမည္းလာေလ အာနိသင္ပ်က္ျပယ္ေလျဖစ္ တာေၾကာင့္ လွီးၿပီးခ်က္ခ်င္းစားေပးတာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူမ်ားအေနနဲ႔ ထမင္းစားတဲ့အခါ ၾကက္သြန္ျဖဴ 4-5 မႊာကို တို႔စရာအျဖစ္ ေန႔စဥ္ပါ၀င္ေအာင္ စားေပးသင့္ပါတယ္။ ဒီထက္မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့ ေသြးဖိအားပိုမိုက်သြားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တန္ေဆး လြန္ေဘးဆုိတဲ့အတိုင္း ခ်င့္ခ်ိန္ၿပီး စားေသာက္သင့္ပါတယ္။
http://zipansion.com/1TBLA
Mg Hlaing Thwin
===========
DrMyanmar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

-
အူက်ေရာဂါဆိုသည္မွာ ခါးက ကိုက္ခဲလာျပီး ကပ္ပယ္အိတ္အတြင္းသို႔ အူေခ်ာင္းႀကီး ထိုးက်ေနသည္ျဖစ္ရာ မလႈပ္ႏိုင္ မရွားႏိုင္ ျဖစ္ေနပါသည္။ လႈပ္လိုက္လွ...
-
၁။ ပံုပါ ကင္းေျခမ်ားမေတာ္တဆ ကိုက္ခံရပါက သေဘၤာသီးအစိမ္းအခြံမွ ထြက္ေသာအေစးကိုကိုက္ခံရေသာေနရာတြင္လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္အဆိပ္ခ်က္ခ်င္းေျပႏိုင္ပါတ...
-
စာေရးသူထံသုိ႔ နယ္ၿမိဳ႕မွ စာဖတ္ ပရိသတ္တစ္ဦးက သူ႔က်န္းမာေရးႏွင့္ပတ္သက္ၿပီး ေမးျမန္းခ်က္တစ္ခုကုိ ျပန္လည္ ေျဖၾကားေပးရာမွ သတင္းစာဖတ္႐ႈသူ မ်ား...
No comments:
Post a Comment