Monday, June 11, 2018

** ေသြးတိုးက်ေစေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ **


** ေသြးတိုးက်ေစေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ **

==================
==================

  ၾကက္သြန္ျဖဴစားျခင္းေၾကာင့္ ေသြးတိုးက်ေစႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းအတိုင္းစားျခင္းျဖစ္ေစ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္စားျခင္းျဖစ္ေစ ေသြးဖိအားက်ေစႏုိင္တယ္ဆိုေပမယ့္ မခ်က္ျပဳတ္မေၾကာ္ေလွာ္ရေသးတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းကိုစားတာက ပိုထိေရာက္မႈရွိပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္လိုက္တဲ့အခါ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါတဲ့ ေသြးဖိအားက်ေစတဲ့ allicin ျဒပ္ေပါင္းဟာ ေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းမွာပါ၀င္တဲ့ အာနိသင္ေလာက္ ေရာဂါအေပၚအက်ိဳးသက္ေရာက္ေစႏုိင္စြမ္းမရွိေတာ့ပါဘူး။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလွီးထားၿပီး အခ်ိန္အတန္ၾကာမွ စားတာမ်ိဳးမျပဳလုပ္သင့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴအေရာင္ညိဳမည္းလာေလ အာနိသင္ပ်က္ျပယ္ေလျဖစ္ တာေၾကာင့္ လွီးၿပီးခ်က္ခ်င္းစားေပးတာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူမ်ားအေနနဲ႔ ထမင္းစားတဲ့အခါ ၾကက္သြန္ျဖဴ 4-5 မႊာကို တို႔စရာအျဖစ္ ေန႔စဥ္ပါ၀င္ေအာင္ စားေပးသင့္ပါတယ္။ ဒီထက္မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့ ေသြးဖိအားပိုမိုက်သြားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တန္ေဆး လြန္ေဘးဆုိတဲ့အတိုင္း ခ်င့္ခ်ိန္ၿပီး စားေသာက္သင့္ပါတယ္။
http://zipansion.com/1TBLA



Mg Hlaing Thwin

===========

DrMyanmar

No comments:

Post a Comment