Tuesday, May 23, 2017

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၏ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား


ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ရရွိႏိုင္ေသာ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ေဆးဖက္၀င္ အစားအစာတစ္ခုျဖစ္တာေၾကာင့္ ဟင္းခြက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ပါ၀င္ေနတာျဖစ္ပါတယ္။
ေဆးနည္းေပါင္းမ်ားစြာတို့မွာလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴက ပါ၀င္ထားပါတယ္။

(၁) ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပံုမွန္စားသံုးသူဟာ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေနသည့္အတြက္ အလြယ္တကူ ကူးစက္တတ္သည့္ ေရာဂါမ်ား မကူးစက္ႏိုင္ပါ။

(၂) အစားအေသာက္မ်ားစြာထဲမွာ ပါ၀င္ေနတဲ့ ဓါတုေဗဒအဆိပ္မ်ားကိုလည္း
ေျပေစပါတယ္။

(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ကင္ဆာဓာတုကုထံုးႏွင့္ ဓာတ္ေရာင္ျခည္ကုထံုးတို႔၏
ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။

(၄) ကင္ဆာဓာတုကုထံုးမ်ားႏွင့္ ဓါတ္ေရာင္ျခည္ကုထံုးမ်ားေၾကာင့္
ျဖစ္ေပၚလာသည့္ ေသြးျဖဴေလွ်ာ့က်သည့္ ျပႆနာမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသံုးျခင္းျဖင့္ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။

(၅) ကင္ဆာေ၀ဒနာရွင္မ်ားအေနျဖင့္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴအဆီအား အားျဖည့္ဓါတ္စာအျဖစ္ စားသံုးေပးပါက သက္သာေကာင္းမြန္လာေစႏိုင္ပါတယ္။

(၆) ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ကင္ဆာ၊ ေလးဖက္နာ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အဆုတ္နာ၊ အေအးမိဖ်ားနာ စသည့္ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြါျပီး၊ ခြဲျခမ္းျပီး ၁၀ မိနစ္ခန့္ ေလသလပ္ထားျပီးမွ စားသံုးပါလွ်င္ ပိုမိုအစြမ္းေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ဦးေစာႏြဲ့ေနဆိုင္ (တိုင္းခမ္းတီ)
ကိုးကား - Health benefits of garlic

Credit to ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္- ပူတာအို

No comments:

Post a Comment