Saturday, May 27, 2017

မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္နည္းနဲ႔ က်န္းမာေရးအက်ိဳးျပဳပံု


မရမ္းသီးအစိမ္း အလံုး(၂၀) ေလာက္ကို ပထမဦးစြာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ။ မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္တဲ့အခါ ဖန္ပုလင္းက အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဖန္ပုလင္းကို ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေဆးေၾကာၿပီး ေနပူလွန္းေပးပါ။ မရမ္းသီး အလံုး(၂၀)စိမ္ဖို႔အတြက္ သၾကား လက္ဖက္စားဇြန္း(၇) ဇြန္းနဲ႔ ဆားအနည္းငယ္ လိုအပ္ပါတယ္။ ဇလံုထဲမွာ ေရေႏြးပူပူေလး ထည့္ပါ။ ေရေႏြးထဲမွာ သၾကားနဲ႔ဆားကို ထည့္ၿပီး ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊပါ. ထို႔ေနာက္ ဖန္ပုလင္းထဲသို႔ သၾကား၊ဆားေပ်ာ္ရည္ကို ထည့္ၿပီး မရမ္းသီးကို ထည့္ပါ။ ၾကာၾကာခံဖို႔နဲ႔ မရမ္းသီးၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ျဖစ္ဖို႔အတြက္ ပုလင္းအဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။ စိမ္ၿပီး (၄) ရက္ၾကာတဲ့အခါ မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္အျဖစ္ စားသံုးလို႔ ရပါၿပီ။

မရမ္းသီးကို အခ်ိဳစိမ္၊ ဆားရည္စိမ္၊ မရမ္းသီးငပိခ်က္ အစရွိသလို အမ်ားႀကီး ျပဳလုပ္စားသံုးလို႔ ရပါတယ္။ မရမ္းသီးဟာ ခံတြင္းေတြ႔ေစတဲ့ အသီးျဖစ္ရံုသာမက က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္. မရမ္းသီးဟာ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ မရမ္းသီးမွာ ေရဓါတ္မ်ားမ်ား ပါ၀င္ျခင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ သံဓါတ္ေတြကို အစားအစာကေန စုပ္ယူေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အသားအေရ ၾကည္လင္မႈကို ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေလျဖတ္ေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။

Credit : ၿဖိဳးျပည့္သူ

No comments:

Post a Comment