Saturday, May 27, 2017
မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္နည္းနဲ႔ က်န္းမာေရးအက်ိဳးျပဳပံု
မရမ္းသီးအစိမ္း အလံုး(၂၀) ေလာက္ကို ပထမဦးစြာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ။ မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္တဲ့အခါ ဖန္ပုလင္းက အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဖန္ပုလင္းကို ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ေဆးေၾကာၿပီး ေနပူလွန္းေပးပါ။ မရမ္းသီး အလံုး(၂၀)စိမ္ဖို႔အတြက္ သၾကား လက္ဖက္စားဇြန္း(၇) ဇြန္းနဲ႔ ဆားအနည္းငယ္ လိုအပ္ပါတယ္။ ဇလံုထဲမွာ ေရေႏြးပူပူေလး ထည့္ပါ။ ေရေႏြးထဲမွာ သၾကားနဲ႔ဆားကို ထည့္ၿပီး ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊပါ. ထို႔ေနာက္ ဖန္ပုလင္းထဲသို႔ သၾကား၊ဆားေပ်ာ္ရည္ကို ထည့္ၿပီး မရမ္းသီးကို ထည့္ပါ။ ၾကာၾကာခံဖို႔နဲ႔ မရမ္းသီးၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ျဖစ္ဖို႔အတြက္ ပုလင္းအဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။ စိမ္ၿပီး (၄) ရက္ၾကာတဲ့အခါ မရမ္းသီးအခ်ိဳစိမ္အျဖစ္ စားသံုးလို႔ ရပါၿပီ။
မရမ္းသီးကို အခ်ိဳစိမ္၊ ဆားရည္စိမ္၊ မရမ္းသီးငပိခ်က္ အစရွိသလို အမ်ားႀကီး ျပဳလုပ္စားသံုးလို႔ ရပါတယ္။ မရမ္းသီးဟာ ခံတြင္းေတြ႔ေစတဲ့ အသီးျဖစ္ရံုသာမက က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္. မရမ္းသီးဟာ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ မရမ္းသီးမွာ ေရဓါတ္မ်ားမ်ား ပါ၀င္ျခင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ သံဓါတ္ေတြကို အစားအစာကေန စုပ္ယူေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အသားအေရ ၾကည္လင္မႈကို ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေလျဖတ္ေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။
Credit : ၿဖိဳးျပည့္သူ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

-
အူက်ေရာဂါဆိုသည္မွာ ခါးက ကိုက္ခဲလာျပီး ကပ္ပယ္အိတ္အတြင္းသို႔ အူေခ်ာင္းႀကီး ထိုးက်ေနသည္ျဖစ္ရာ မလႈပ္ႏိုင္ မရွားႏိုင္ ျဖစ္ေနပါသည္။ လႈပ္လိုက္လွ...
-
၁။ ပံုပါ ကင္းေျခမ်ားမေတာ္တဆ ကိုက္ခံရပါက သေဘၤာသီးအစိမ္းအခြံမွ ထြက္ေသာအေစးကိုကိုက္ခံရေသာေနရာတြင္လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္အဆိပ္ခ်က္ခ်င္းေျပႏိုင္ပါတ...
-
စာေရးသူထံသုိ႔ နယ္ၿမိဳ႕မွ စာဖတ္ ပရိသတ္တစ္ဦးက သူ႔က်န္းမာေရးႏွင့္ပတ္သက္ၿပီး ေမးျမန္းခ်က္တစ္ခုကုိ ျပန္လည္ ေျဖၾကားေပးရာမွ သတင္းစာဖတ္႐ႈသူ မ်ား...
No comments:
Post a Comment